onsdag, februar 16, 2005

Tre forskjelige ting

Jeg har byttet undertittel på bloggen min. Litt for å variere, litt fordi den forrige var litt dyster, og litt fordi den nye er litt mer personlig. Dessuten passer den ganske bra på meg tror jeg.

Angående The Tiny; de downloadene jeg linket til ligger jo på deres egen hjemmeside, så jeg vil tro det er greit å laste ned dem. Jeg har forøvrig bestilt skiva, så nå er det bare å campe foran postkassen og vente. Bare så synd at jeg er i Sogndal når den kommer. Videre vil jeg si at det er mange fordeler ved å eie originalskiver. Motargumentene først: Det er mye billigere å laste. Det er også forholdsvis enkelt å ta de fram når du vil, enten på PC'en eller MP3 spilleren (kan vi si MP3 spiller lenger? De spiller jo så mange andre formater nå... Digitalspiller?). Når du laster kan du også skaffe deg den éne sangen du har lyst på, istedet for å kjøpe hele plata. Og så kjøper du resten hvis du liker det du hører. Så argumentene for: Det gir en spesielt god følelse å si "tusen takk" til mannen/kvinnen bak kassa når du går ut av butikken med en CD som bare roper etter å bli spilt så fort du finner et stereoanlegg. Det er også litt status (antagelig mest for en selv) å eie original plater, man kan i samtaler si at "den har jeg". Man kan liksom ikke si det med en brent plate, man "har" den liksom ikke. Du har egentlig stjålet den, og det er ikke en så god følelse. Nå skal ikke jeg snakke noe om det riktignok, sånn sett er jeg en harkokt kriminell på linje med Al Capone eller han fyren som stjal Skrig. Vet ikke helt hvem av de jeg helst vil identifiseres med dog... Men skal man kunne si at man har en fyldig og voksen platesamling må det være originaler. Helst vinyler (jeg har ingen). Hvis noen kommer og skal inspisere (pass opp! Jeg gjør ofte sånt!) står man i fare for å bli ledd ut dersom brent-plate-kvotienten er for høy.

Over til noe annet: Her i Bergen er bussjaførene utrolig ærlige har jeg funnet ut. På mange busser står det øverst; "Ikke i rute". Er man sent ute så er jo det en meget ærlig sak å si. Man slipper å lure; "Er bussen i rute?" Nei, for det står det jo på den at den ikke er! Tenk om bare NSB kunne gjort det samme? Jeg vil selvfølgelig tro at dette ikke har noe med at de ikke tar opp passasjerer å gjøre, for da ville de jo skrevet "ikke i trafikk". Men det ville forsåvidt vært feil det også, hvis du for eksempel så bussen i et kryss mener jeg. Da er den jo i trafikken. Finnes det en éntydig, kortfattet ting de kan putte på bussene sine for å få fram det budskapet de vil? "Ikke prøv" kunne jo vært en idé...

Over til enda noe annet; Whiskeytown var selvfølgelig helt rett Erlend, og du står dermed med 100 poeng. Neste oppgave lyder: Hvem er R.E.M.'s Let Me In dedikert til (eller handler om)?

Da er det bare å spinne Ane Bruns When Friend Rhymes With End enda en gang, og så lassebylle. (tenk å hete Lasse Bylle...)

Takk for nå. God natt.

3 kommentarer:

Erlend sa...

Full av selvtillitt etter forrige riktige svar kaster jeg meg ut i en gjetning, enda jeg ikke har peiling :)

Hm...Let me in er dedikert til noen han vil inn til antageligvis, hvem vil man inn til, tja..hjertene til folk, kanskje, så en jente han er glad i, eller kanskje fans`n? "Slipp meg inn i hjertene deres, lik musikken min!"-typ...

Ofte er det populært å lage de til brødre eller søstre som har et handicapp også da...av typ Spaceboy til Smashing Pumpkins.

Så svaret må være:

Ei handicappet jente han er glad i som han gjerne vil at skal være REM-fan.

Rett? :D

Rolf sa...

Vinyl er så mye mer enn en utvidet musikksamling. Vinyl er nostalgi og stemning uten sidestykke. Det går ikke ann å komme i bedre stemning enn en kveld med god whisky, en feit sigar og god-gammeldags knirkende, sprakende analog lyd på anlegget. Har det ikke vært prøvd, er det VIRKELIG å anbefale!!!

Hva REM angår aner jeg ikke med slenger på en sammenligning med erlend.

Den er dedikert til en frisk gutt som aller helst vil være Smashing Pumpin fan... ;)

Var det rett?? (Don`t think so...)

Monika sa...

ja, dagfinn lyngbø er helten. skal se showet hans i morgen. gleder meg som en unge:) har du sett d?

valen tv veksla liksom mellom det geniale og det intenst umorsomme følte jeg. jazzhjørnet feks - uforglemmelig:D
eirin