søndag, april 27, 2008

Runde 1, kamp 3

  • Nuggets hadde 37,2% FG, 25% 3-PM og 16 turnovers i kamp 3. Samtidig satte de 78,9% av frikastene sine, og hadde 53 rebounds (14 mer enn LA). LA på sin side hadde 33 frikastforsøk, mot Nuggets' 19, og de satte 20 av dem. 5 flere poeng til LA der. De satte 8 treere, mot 5 for Denver, og hadde 5 flere field goals. Det virker som Lakers er langt bedre enn Nuggets til å sette sjansene sine, og det må vel være det som kalles execution. Noe denne serien ironisk nok ser ut til å bli. Av alle field goal forsøk til Nuggets gikk forresten 44% av dem fra enten Anthony eller Iverson. Tilsvarende for Bryant og Gasol var 35%. Lakers bruker laget sitt bedre, og det er derfor Denver ryker i neste kamp.
  • Jammen greide ikke Atlanta å slå Boston så fort de kom hjem. Garnett gjorde en bra kamp med 32 poeng og 10 rebounds, men han fikk ikke voldsomt mye hjelp (Pierce og Allen med 30 kombinert). Et av Atlantas våpen var trepoengere (som de satte 10 av), og en strålende kveld av Josh Smith. Rookien Al Horford utmerket seg også med 14 rebounds og 17 poeng, og det må da virkelig være godkjent. Det skal bli spennende å se hva som skjer videre nå, skulle Atlanta klare å vinne neste hjemmekamp så er det brått helt åpent. De må imidlertid stjele mer enn én kamp på hjemmebane for å luke ut Celtics, noe slikt vil kreve ytterligere 2 seire, hvorav minst én på bortebane - hvor Boston er overlegne. Med andre ord; Atlanta-fans bør nok ikke sprette champagnen riktg ennå, men hva sier dette om Boston? Kamp 4 vil vise det.
  • Et annet hjemmelag som greide seg fint var Dallas. De klarte på en eller annen måte å begrense Chris Paul, som gjorde 16 poeng og 10 assist, og med det kontrollerte de kampen inn til en ti-poengs seier. Blomster (eller ei bøtte vann) kan også sendes til Dirk, som hadde tatt fullstendig fyr.. Som med Boston, vi får se i neste kamp hvor skumle Dallas er.
  • Philadelhia - Detroit. Når du trodde at Detroit hadde fått hodet på plass og bare skulle dytte 76ers ut av serien snublet de igjen. Jeg lurer på; er det Philadelphia som er i ferd med å vise hva de er gode for, eller ser vi at Detroit viser hva de ikke er gode for lenger? Med hederlig unntak av Rip (23 poeng) hadde de ikke mye å fare med i denne kampen, Wallace som har vært god ellers kom opp med 2. Billups hadde 11, McDyess 2 og Prince 18. Mannen Sixers kan sende blomster til er Samuel Dalembert som scoret 22 og plukket ned ballen 16 ganger. Iguodala var ikke i nevneverdig form, noe som kanskje kan sies å være et tegn på styrke. Hvis de kan vinne mot favorittlag uten sin største spiller i gang, da kan de vinne mot nesten hvem som helst.
  • Spurs - Suns fortsetter på skinner. En gang, når sluttspillet er ferdig, skal jeg si noe om hva de store byttene i vinter FAKTISK hadde å si for klubbene som var involvert. Men Shaquille O'Neal ble hentet for å hjelpe Suns i sluttspillet, og selv om det sikkert ikke bare er hans feil; de er på full fart ut. Go figure.
  • Som om ikke Dallas og Atlanta var nok, Toronto skrapet jammen sammen en hjemmeseier også. Med seks, nesten sju (Bargnani hadde 9), i tosifret kan man vel si at dette var en lagseier for Toronto. Fart på Calderon har de fått også, og kan han alternere på denne måten med TJ har de jammen meg to fullt brukbare point guarder.. Hvis vi kombinerer Jameer Nelson og Kenyon Dooling mot Jose Calderon og TJ Ford, hva ser vi da? 14 mot 39 poeng, 7 mot 16 assist, 4 mot 12 rebounds, og 8 mot 5 fouls. Raptors vant i alle fall pointguard-duellen..
  • Og bare for å sette foten skikkelig godt fast i munnen: Wizards vant også kamp 3. Jeg bare håper noen allerede har teipet igjen munnen til DeShawn Stevenson. Måtte det regne treere over deg!
  • Tracy McGrady har tydeligvis fått nok av kritisisme rundt hva laget hans foretar seg i playoffs (å ryke ut i første - igjen). Charles Barkley kommenterte at man naturligvis klandrer T-Mac, hvem ellers skal man legge skylden på? Man kan ikke legge det på Landry eller Scola som begge er rookier, og ikke på Alston som var/er skadet. Men kanskje man ikke trenger å klandre noen, Charles? Houston må slåss i playoffs mot Utah (som var uslåelige hjemme i år, og med en av ligaens mest forbedrede spiller) UTEN Yao Ming og tildels Rafer Alston. Greit nok at halve rekordrekka på 22 seire også var uten Yao, men dette er playoffs. Houston uten Yao blir bare ikke nok, det blir for hard jobbing på de resterende - som i tillegg må spille på uvante posisjoner når Alston er ute. Hadde Lakers måttet gått playoffs uten Gasol (og Bynum) ville de også før eller senere fått problemer.

Ingen kommentarer: