tirsdag, november 15, 2005

Mer gnelder

Det er ikke meningen å tråkke noen fremtidige bilkjøpere på tærne, særlig siden jeg egentlig ikke vet hva jeg snakker om (jeg har jo som kjent ikke lappen). Men; hva skal alle nordmenn med alle disse store bilene?? Har vi virkelig så mye barn, rot, hytter i ulendt terreng og penger at vi bare er nødt til å ha den største børstraktoren eller mini-fotballag-bussen? Hva i all verden skal du med sju seter?

Hvis du føler du MÅ ha en MPV eller SUV, her er noen forslag til løsninger:

  • Skaff deg færre barn (evt bruk mer kondom).
  • Rydd i bilen.
  • Legg hytta et sted det ikke er 45 grader stigning.
  • Bruk pengene på noe fint til kona/barna, eller noe i leiligheten/hytta.
Med andre ord; jeg har en følelse av at de fleste av oss ikke trenger slike biler.

Volvo XC90? Mange drømmer om en slik, men hvor ser du de oftest? Jo, langs motorveier eller i bystrøk. Av egen erfaring vet jeg at en Mercedes C-klasse duger mer enn flott til å kjøre opp halvbrøytede hytteveger i vårløsing, så "hytte argumentet" er vagt i mine øyne.

Opel Zafira med 7 seter? Når du, din kone og deres 1,7 barn har spent dere fast i setene, hvem skal fylle de 3,3 tomme? Ser man en interesse i muligheten til å ta opp ikke én, men 6 haikere? Eller; med setene nedslått, hva er det denne bilen rommer som ikke en vanlig stasjonsvogn rommer?

Det eneste slike store biler rommer er egoet, spør du meg. De er unødvendige. Ok, jeg skal innrømme, noen har faktisk bruk for en stor bil, men det er enten håndverkere eller storfamilier. Og hvis jeg skulle svidd av 8-900.000 på en bil, så hadde BMW X5, X3, Land Rover, Range Rover eller Volvo XC90 ikke stått på listen i det hele tatt.

Det var dagens utblåsning.
For å myke opp litt; hvis du hadde kone, to barn, masse penger og hytte på fjellet, hvilken bil ville du ønsket deg?

7 kommentarer:

rj sa...

Saab såklart!!!! Hjertet mitt har masser av plass til saab, bare så synd at de er så helvetes dyre... f.eks en type 9.5 stasjonsvogn, og noen feite kjettinger hvis hytta ligger veldig vanskelig til... "chain power d-dah..!!!!" Noen som husker den - jensen??

Jon Høgberg Baraas sa...

Jeg tror jeg ville hatt noe rimelig nøkternt jeg. Eller muligens en BMW 530 eller noe. Men Touran er liksom en bil jeg har lyst på. En skikkelig fett utstyrt Touran.

øystein sa...

Jeg husker "Chain Power". :D Funka fett som gull... Jeg må nok en gang si jeg har lyst på Volvo XC70.. Eller V70. Jeg har jo snart iallfall ett barn og om ikke altfor lenge også en kone...

rj sa...

å??? gifterier på gang???

Øystein sa...

En naturlig følge av forlovelse... dato er jo selvsagt ikke satt ennå...

Øystein sa...

Tenkte på det.. Å skaffe seg færre barn, når barna allerede er der, høres jo ganske groteskt ut..

Ole M sa...

Hmmm... Du har rett. Move to strike.