mandag, november 13, 2006

Busskaos og Uwe

Da jeg syklet til skolen i dag var det opphold, litt grått og bart på bakken. Umiddelbart etter jeg kom frem begynte det å snø, og klokken halv fem når jeg skulle hjem var det 30 cm med snø. Med andre ord: bare å glemme sykkelen, og ta buss hjem. Den går vanligvis fra skoleholdeplassen klokka 1648, men det var det visst bare å se lagt etter i dag. Fem over fem og enda ingen buss, så jeg gikk til holdeplassen ved skedsmokorset, hvor det temmelig raskt kom en annen buss.

Inne i denne bussen satt det en mann som jeg tenkte meg kunne vite noe om hvor han stoppet underveis, så jeg forsøkte; "stopper du på Kjeller?" "Ja," svarte mannen, og jeg pustet lettet ut og tenkte jeg var kommet vel i havn likevel. Jeg burde luktet lunta når det sto "E6 - om Furuset" på bussen, men Kjeller er Kjeller, så jeg lot det stå til. Vi kjørte og kjørte på småveier jeg virkelig ikke aner hvor befinner seg, og tiden gikk. I over et kvarter rotet vi rundt i de fleste byggefelter i Skedsmo kommune før vi var på vei mot Olavsgaard. Jeg forsto at E6 nå var neste, så jeg fikk stoppet bussen og gått av. På Olavsgaard overhørte jeg folk som hadde ventet halvannen time på bussen, så jeg forstår at jeg ikke har vært alene i denne situasjonen, men Kjeller er fremdeles Kjeller.

Her kom en buss merket "Lillestrøm", men der var det lite håp, så jeg trasket mismodig tilbake mot Esso retning Kjeller. Der fant jeg en taxi, og 114 kroner senere er jeg endelig hjemme igjen. Det tok en time og ti minutt fra jeg gikk fra skolen.. Strålende fornøyd!


Og fra det ene til det andre. Lista over trenere i tippeligaen med rykende fersk oppsigelse i posten vokser. Uwe Rösler var neste mann ut i dag, og føyer seg i den ekslusive, men lite ettertraktede klubben med medlemmene Arild Stavrum, Tom Prahl, Frode Grodås, Tom Nordlie (ja, faktisk), Per-Mathias Høgmo, Kjetil Rekdal og Ivar Morten Nordmark. Det er over halvparten av tippeligaen 2006 det.. Tenk på det.

Så tenker vi litt på hvem som hang i tynne hårstrå, f.eks. Mons Ivar Mjelde. Hadde ikke Per Ove Ludvigsen gått ville Mjelde vært arbeidsløs før du kan si seriesølv. Tor Thodesen har vel ikke sittet godt plantet i stolen han heller, og Knut Torbjørn Eggen har også hatt søvløse netter (kanskje). Hvilke trenere har ikke vært truet i løpet av årets sesong? Jan Jönsson, Henning Berg og Arne Sandstø. That's it.. Tenk på det.

Spørsmålet man da kan stille seg er: Hvor lenge sitter en trener i norsk eliteserie? Vel, svaret etter årets sesong å dømme er: Ett år. Kanskje to. Og hvilke signaler gir dette til de som ønsker å jobbe som trenere på toppnivå? Spør du meg, dette: "finner du deg en profesjonell og ryddig klubb med en personalpolitikk hvor man ønsker å ta vare på hverandre har du vunnet i Lotto." Tenk på det også.

Og så får vi lure på om det var riktig å sparke Rösler og Halle. Svaret kommer i tippeligaen 2007.

6 kommentarer:

Hege sa...

Til en annen gang; det er lov å stikke hodet inn døra to rom bortenfor og spørre om jeg gidder å kjøre en liten omvei når det er slike dager da :-) Hvis jeg ikke skal noe annet, kan jeg da alltids det.

rj sa...

lenge siden jeg har kommet med noen innpill her nå, så her kommer et helt på siden. Har dere sett denne?? Ikke mange ganger man hører at de søker etter urdere...

"Siemens-sjefen etterforskes

Korrupsjonsetterforskningen av Siemens vokser i omfang og omfatter nå også konsernsjef Klaus Kleinfeld. Konsernsjefens kontor ble urdersøkt i en politirazzia i forrige uke."

Ole M sa...

Hvis de hører noen snakke urdu så er det sikkert en urder der i alle fall..

rj sa...

Jeg tror Ole har fått seg dame... ;) Noe må det hvertfall være, som opptar tiden hans, for han bruker den hvertfall her lenger... *glis*

rj sa...

IKKE

Ole M sa...

Vel ikke dame, men jobb.. Eier ikke fritid lenger! ;) Joda, men skrivetørken har slått til for fullt. Har så lite ideer til hva jeg skal si.