fredag, september 08, 2006

"- Dette er Inters år. Vinner de ikke nå, vil de aldri vinne ligaen igjen, sier den tidligere Juventus-målvakten og Italia-legenden Dino Zoff."

Dette sier VG-nett i dag. Jeg mener at gode herr Zoff både har rett og feil når han uttaler dette. Rett, fordi hvis Inter ikke vinner i år så er det bare ikke mulig for dem. Feil, fordi Inters år bør være neste år. Hvis de blåsvarte vinner serie A i år så vil den seieren huskes for én ting; det var det året Juventus og Milan ikke var med. Det blir på en måte som når Vebjørn Rodal tok OL-gull på 800 meter; sterk prestasjon, men "Wilson Kipketer var jo ikke med. Ikke rart han vant". Derfor vil ikke en seier i år egentlig bety noe som helst med mindre man også kan vinne neste år. Først da kan man si at seieren var fullt fortjent. Det handler om å konkurrere på like vilkår.

Derfor rammer dommen i Serie A flere enn bare de direkte involverte.

1 kommentar:

Jon Høgberg Baraas sa...

Dette er å slå en død hest, men Rodals løp i OL er faktisk fremdeles olympisk rekord. Det er visstnok en av tidenes beste 800- metere. Så det så.
Men du har selvsagt rett. Samme skjedde i NBA etter at Jordan la opp og Bulls mistet alle de gode. Var ingen som så på det som en stor bragd å vinne det året.